kind-met-bubbels-1708696551.jpg

Gastouderopvang Lotje

  • Kleinschalig en huiselijk

  • 0 - 4 jaar

  • Flexibel

Aanmelden
0 tot 4
fflogo.svg
jacqueline-conijn.jpg

Gastouderopvang Lotje

Gastouderopvang “Lotje” biedt kleinschalige opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Waar ieder kindje lekker zichzelf kan zijn in een warme huiselijke sfeer in een groene kindvriendelijke omgeving in Edam met veel speelmogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden, neem vrijblijvend contact met mij op, telefoonnummer: 06-27543819 of stuur een mailtje naar [email protected]

Over gastouder Jacqueline

Ik ben Jacqueline Conijn en getrouwd met Sjaak. Samen hebben we 3 kinderen: Niels (1993), Merel (2001) en Sil (2006). Wij wonen in een kindvriendelijke wijk in Edam, met veel groen en speelmogelijkheden om ons heen. Een fijn huis met genoeg ruimte en een fijne afgesloten tuin. Plek genoeg om te delen met anderen. In ons geval met onze jongste zoon en de kinderen die te gast zijn. Gastouder vind ik ook daarom een mooie benaming. Geen oppas. Maar meedraaien in het gezin. Elke dag dat ze er zijn, toch een beetje extra speciaal maken.

Werken met kinderen vind ik leuk, omdat geen dag gelijk is. De tijd doorbrengen met kinderen blijft verrassend en uitdagend. Ze zien opgroeien van baby tot ondernemende peuters. Waar is een kindje goed in? Waar kan ik het kind extra in stimuleren? Samen werken aan de vooruitgang in de motoriek. Leren praten. Uitdagen tot een volgende stap. Ze de ruimte geven om ook zelf te doen en te ontdekken. En dat samen met vriendjes.

Mijn doelgroep zijn jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. De groep bestaat maximaal uit vijf kinderen. Zo blijft er ruimte voor persoonlijke aandacht. Dat geeft de kinderen veiligheid, zekerheid en vertrouwen. Zo kunnen ze zich zelf zijn.

Mijn hobby’s zijn: lezen, tekenen, schilderen, tuinieren, koken en wandelen. Het liefst ben ik vaak buiten.

Gastouder ben ik sinds 2002. En sinds 2014 ben ik F&F gastouder bij Berend Botje. Maandag en dinsdag ben ik beschikbaar van 07.30 uur tot 17.30 uur.

2-kindjes-krijten.jpg
emmer20heksensoep20maken.jpg

Veelgestelde vragen gastouderopvang

Het is handig om te kiezen voor een gastouder vlakbij je huis óf vlakbij je werk. Meestal lukt het ons om die gastouder te vinden. Je kunt dan op weg naar je werk je kind naar het huis van de gastouder brengen. Je kind zal dit al snel een tweede thuis vinden.

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag. 

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.