gastouderopvang_peuter_spelen_ontdekken_gob.jpg

Gastouderopvang Villa Hoogkarspel

 • Huiselijke sfeer

 • Persoonlijke aandacht

 • Kleinschalig

Aanmelden
0-4 jaar
logo-franch-marja-kok.png
gastouder-cindy-jongsma-hoogkarspel.jpg

Gastouderopvang Villa Hoogkarspel


Villa Hoogkarspel biedt professionele gastouderopvang in huiselijke kring voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht, de ontwikkeling van het kind staat centraal.
Het kind wordt gehoord, gezien en mag zijn wie het wilt zijn. Bij Gastouderopvang Villa Hoogkarspel is ieder kind uniek!
De kinderen mogen zich ontwikkelen op hun eigen manier en eigen tempo, dit wordt gedaan in een liefdevolle, zorgzame en veilige omgeving.

Over mij

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in gastouderopvang en in mij, Graag wil ik mijzelf even aan u voorstellen. Mijn naam is Cindy Jongsma en eigenaresse van Gastouderopvang Villa Hoogkarspel.
Ik ben getrouwd en samen met mijn man Bert hebben wij twee zoons. Wij wonen in het gezellige dorpje Hoogkarspel, waar veel te doen is voor de kinderen, o.a. verschillende speeltuinen en de kinderboerderij.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, ze zijn oprecht en puur! Naast mijn eigen gezin biedt ik de kinderen een veilige plek waar ze zich kunnen ontwikkelen, dit wordt gedaan d.m.v. verschillende thema’s die aansluiten bij de interesses van het kind. Per dag vang ik maximaal 4 kinderen op.

Wanneer een gastkindje jarig is, staat het kind in de belangstelling, wordt er een verjaardagsposter op de deur gehangen zodat bij binnenkomst de andere kindjes/ouders kunnen zien we er jarig is. We gaan met z’n allen zingen voor de jarige en de jarige mag uitdelen als hiervoor gekozen wordt.
Ik ben in bezit van alle benodigde diploma’s welke nodig zijn om professionele gastouderopvang te beiden.
Ook zijn mijn man en ik beide in het bezit van een goedgekeurd VOG, dit is tevens ook verplicht in de kinderopvang.
Ik ben geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder het nummer: 321627337 
Op mijn Facebookpagina  kunt u kijken hoe een dag bij ons er uitziet en welke leuke en gezellige dingen wij allemaal doen!


Een voorbeeld van een dagindeling

07:30 - 08:00 uur

Rond dit tijdstip komen de kinderen binnen.
Ik wens alle ouders en kinderen een goede morgen, de kinderen mogen vrij spelen.
Met de kindjes die moeite hebben met afscheid nemen, neem ik even bij me en zwaaien dan papa of mama samen uit.

08:10 - 08:45 uur

We gaan met z’n allen de schoolkinderen naar school brengen en op dinsdag en donderdag brengen we J. even naar de peuterspeelzaal.
Als we weer terug zijn van school/peuterspeelzaal mogen de kinderen even wat voor zichzelf doen.

09:15 - 09:45 uur

We eten gezamenlijk een fruitje en drinken een bekertje water of thee.

10:00 - 10:15 uur

De kleine kindjes gaan lekker even naar bed(wanneer zij eerder moe zijn, leg ik ze uiteraard eerder in bed) en de andere kinderen worden verschoond of gaan naar het toilet.

10:15 - 11:30 uur

De kinderen mogen een activiteit uit gaan zoeken, o.a. kleuren/tekenen, knutselen, boekjes voorlezen, spelen of we gaan lekker spelen in de achtertuin.
De kleine kindjes die wakker geworden zijn, haal ik weer uit bed, verschoon ze en krijgen een fles indien nodig
Zo rond 11:30 begin ik met het dekken van de tafel.

12:00 - 13:00 uur

We eten met elkaar een broodje en drinken een bekertje melk, water of thee.

13:00 - 14:00 uur

Met de grote kinderen ruimen we de tafel af, ikzelf was af en stofzuig de vloer. De grote kinderen mogen even voor zichzelf gaan spelen en de kleine kinderen spelen even in de box.

14:00 - 14:45 uur

We gaan met z’n allen de schoolgaande kinderen ophalen

14:45 - 15:00 uur

De kleine kinderen die nog een tweede slaapje nodig hebben gaan nu nog even lekker naar bed.

15:00 - 15:30

We eten een koekje en drinken een glaasje limonade, water of thee. Wanneer we klaar zijn zet iedereen zijn/haar eigen beker op het aanrecht.

15:30 - 17:30 uur

De kinderen mogen een activiteit uitkiezen, ook gaan we vaak naar buiten.
Bij slecht weer kijken we ook nog wel eens tv of lezen we samen een boekje of doen een spelletje.

Als de kleine kinderen weer wakker worden haal ik ze uit bed en verschoon ze. Zij krijgen avondeten indien nodig, dit wordt zelf door de ouders meegebracht!

Rond 17:00/17:30 wordend de kinderen weer ophaalt, tot de volgende keer allemaal!

box,-tafel-cindy-jongsma.jpg
gastouderopvang-villa-hoogkarspel-knutsel.jpg
speelkleed-gastouder-hoogkarspel.jpg
 • Nina

  Moeder

  "Het voelt heel goed en vertrouwd om ons kindje naar Cindy toe te brengen!"

 • Lennart en Suzanne

  Ouders

  "Wij vinden Cindy een hele lieve en eerlijke gastouder, ze is heel erg begaan."

 • Ilse

  Moeder

  "Cindy is een echte aanrader! Zo´n lieve en betrokken gastouder."

 • Eefje en Nicolai

  Ouders

  "Acht jaar geleden kwam ik tijdens het wandelen telkens een leuke vrouw tegen met een paar kinderen."

jongen-met-blokken-1702977926.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Het LRK-nummer kun je vinden in het Landelijk Register Kinderopvang. Ga naar www.landelijkregisterkinderopvang.nl, kies bij ‘soort opvang’ voor ‘gastouderopvang’. Daarna kun je zoeken op de naam van de gastouder of het adres. Het kan zijn dat de gastouder met haar meisjesnaam in het register staat, ook als ze de naam van haar echtgenoot voert.

Heb je meer informatie nodig of heb je een vraag over je factuur? Neem dan contact met ons op via 088-2337140 of mail naar [email protected]. Tijdens kantooruren kun je langskomen op het centraal bureau. Dit kan met of zonder afspraak. We staan je graag te woord!

Heb je gekozen voor het Comfortpakket, dan komt één van onze bemiddelingsmedewerkers bij je langs voor een intakegesprek. Zij vraagt jou naar je wensen over de opvang en de eventuele bijzonderheden over je kind. Met deze kennis gaat zij op zoek naar de juiste gastouder. Heeft ze deze gevonden, dan neemt ze weer contact met je op zodat jullie kunnen kennismaken met de gastouder. Als het klikt tussen jou en de gastouder, volgt een derde gesprek waarin we de afspraken rondom de opvang gaan vastleggen. 

Heb je gekozen voor het Basispakket, dan heb je zelf een gastouder gevonden. De bemiddelingsmedewerker gaat bij deze gastouder langs om te controleren of zij én de opvangplaats aan alle wettelijke eisen voldoen. Is dit het geval, dan zal zij het gesprek begeleiden waarin jij en de gastouder afspraken maken over de opvang.