gastouderopvang_schommelen_buiten_gob-1.jpg

De Fruittuinen

  • Kleinschalig & flexibel

  • Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg

Gastouderopvang De Fruittuinen

"Gastouderopvang De Fruittuinen" is een kleinschalige, flexibele kinderopvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Met mijn gezin woon ik in een rustige, kindvriendelijke wijk voorzien van vele speelmogelijkheden. Maar ook onze tuin is al een soort speeltuin voorzien van: glijbaan, zandbak, speelhuisje en fietsjes.
Op deze site wil ik u een beeld geven van wie ik ben, wat ik bied en waar ik voor sta.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina.

Over gastouder Saskia

Mijn naam is Saskia Duijn-Settels en ben in januari 2017 begonnen als gastouder in Andijk in de wijk de Fruittuinen. Van maandag t/m vrijdag bied ik flexibele gastouderopvang in een huiselijke sfeer en omgeving.
Ik ben aangesloten bij gastouderbureau Berend Botje.

In 2004 heb ik de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en heb ik 9 jaar gewerkt op een dagverblijf met verstandelijk gehandicapte kinderen en een aantal jaren in de gewone kinderopvang.
Na de geboorte van mijn dochter in 2016 heb ik besloten om verder te gaan als gastouder.
Ik woon samen met mijn man Bart, dochter Nienke (2016), zoon Thijs (2018).

Veelgestelde vragen gastouderopvang

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag. 

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Het is handig om te kiezen voor een gastouder vlakbij je huis óf vlakbij je werk. Meestal lukt het ons om die gastouder te vinden. Je kunt dan op weg naar je werk je kind naar het huis van de gastouder brengen. Je kind zal dit al snel een tweede thuis vinden.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.