kind-speelveld-1710168090.jpg

Gastouder Erica van der Kolk

 • Kleinschalig

 • Flexibel

 • Huiselijk

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg
erica-van-der-kolk-profiel.jpg

Gastouder Erica van der Kolk

Gastouder Erica van der Kolk biedt kleinschalige en flexibele kinderopvang bij haar thuis voor kinderen van 0 tot 13 jaar en waar plaats is voor zes kinderen per dag.
Wij wonen in Heerhugowaard in een rustige, kindvriendelijke omgeving,
waar kinderen vertrouwen en veiligheid vinden.

Over gastouder Erica

Mijn naam is Erica van der Kolk, getrouwd 2 kinderen Robin (1995) en Maaike (1998) en heb 2 hondjes Bibi en TeZzie. Al bijna 23 jaar ben ik gastouder. Wat ooit begon met noodopvang is uitgegroeid tot een
zelfstandige onderneming in de kinderopvang.

We wonen in Heerhugowaard op loopafstand van basisschool de Zeppelin en de Hasselbraam. In de buurt zijn veel speeltuintjes te vinden en als het even kan zijn we buiten. Met veel plezier werk ik 5 dagen per week als gastouder, de dagen en tijden zijn in overleg.

Ik ben in het bezit van het volgende:

kindje.jpg
schommel.jpg
sinterklaas.jpg
 • Marije Dekker Wiese

  Moeder

  "Een meer flexibele en betrouwbare opvang bestaat bijna niet! Met veel plezier heeft onze zoon Christophe bijna 2 jaar deel uitgemaakt van de gastkindjes van Erica"

 • Nicole Rinkel-de Jong

  Moeder

  "Erica is een hele lieve zorgzame gastouder."

 • Kelly

  moeder

  "Al vanaf dat onze dochter 4 maanden oud was gaat zij met veel plezier 2 dagen in de week naar "haar" gastouder Erica."

peuter_schoenen_aantrekken_berend_botje-1.jpg

Algemene vragen gastouderopvang

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.