Gastouderopvang de Schrijvertjes

gastouderopvang_schommelen_buiten_gob-1.jpg
  • Flexibel & kleinschalig

  • Huiselijk

Aanmelden
0 tot 13 jaar
gastouder-denise-matos-gastouderopvang.jpg

Gastouderopvang de Schrijvertjes vangt kinderen op van 0 tot 12 jaar in de wijk Oosterweed (ook wel schrijversbuurt genoemd) in Grootebroek. Ik breng en haal de kinderen van/naar basisschool de Uilenburcht en in overleg ook van de peuterspeelzaal kleine uil. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Ik kijk dan ook altijd eerst wat een kind van mij nodig heeft en speel daarop in. Daarmee geef ik het kind een stukje eigen regie.

Over Denise Matos

Mijn naam is Denise Matos-Hufnagel en ben getrouwd en heb samen met mijn man twee kinderen. Sophie Emma Matos, geboren in 2016 en Josh Matos, geboren in 2021.

Vanaf 24 januari 2022 ben ik mijn eigen gastouderopvang gestart in Grootebroek. Hiervoor heb ik ruim 15 jaar in de zorg gewerkt als (oncologie) verpleegkundige.

Activiteiten bij gastouder Denise

Mijn gastouderopvang combineer ik met vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij in Park de Woid in Lutjebroek. Dit houdt in dat ik elke woensdagmiddag met de kinderen naar de kinderboerderij ga om de dieren daar eten te geven en te knuffelen.

Bij ziekte en/of vakantie val ik soms in op een andere dag. Het kan dus ook gebeuren dat we op een andere dag extra heen gaan.
Met de kinderen onderneem ik graag activiteiten, zowel binnen als buitenhuis, zoals knutselen, bakken, de speeltuin, de bibliotheek, het Keetje. Deze activiteiten kan je ook goed combineren. Bijvoorbeeld in de ochtend appels plukken bij het Keetje en in de middag hier wat lekkers mee maken.

Erkend leerbedrijf gastouderopvang

Sinds 4 maart 2024 ben ik een erkend leerbedrijf voor stagiaires, het kan daardoor voorkomen dat er een stagiaire van de opleiding helpende zorg en welzijn bij mij stage loopt.

appels-plukken1.jpg
kinderboederij1_resized.jpg
  • Lieke de Boer

    Moeder

    "Onze zoon Jan gaat sinds hij een paar maanden oud is al naar Denise."

  • Kevin en Mandy

    Ouders

    "Onze ervaring is heel fijn bij Denise."

  • Sharon

    Moeder

    "Onze oudste dochter is twee jaar lang bij Denise geweest."

  • Monique

    moeder

    "Denise past op onze kinderen al vanaf het begin dat ze gastouder is en wij zijn ontzettend blij met haar."

kinderboederij_resized-1713274052.jpg

Een voorbeeld van een dag bij gastouder Denise

6.30 – 8.00 uur
Start van de dag.

Ik start de dag op met mijn eigen kinderen en ondertussen komen alle oppaskinderen gezellig binnen. Sommige eten nog gezellig een broodje mee, andere gaan lekker spelen. Om 8 uur brengen we de kinderen naar school.

8.30 - 9.45 uur Boodschappen en vrij spel

Op maandag en donderdag gaan we vanuit school even naar de Supermarkt en op dinsdag langs de bakker.
Bij terugkomst spelen de kinderen zelfstandig terwijl ik de boodschappen even opruim en daarna het fruit klaar maak. Maar er wordt ook wel eens voor gekozen om een gezamenlijke activiteit buitenshuis te doen.

9.45-10.15 uur Fruit eten en wat drinken.

We eten met zijn allen fruit, na het fruit eten wordt iedereen die verschoond moet worden verschoond en gaan de kinderen die 2 slaapjes doen naar bed

10.15-11.15 uur Gezamenlijke activiteit.

We gaan samen iets leuks doen, dit kan van alles zijn; knutselen, bakken, kleien, puzzelen, spelletjes, boekjes lezen. Soms kies ik iets uit, soms vragen de kinderen ergens om, soms vraag ik waar de kinderen zin in hebben om te doen. Wanneer er voor gekozen is om eerder in de ochtend een gezamenlijke activiteit buitenshuis te doen en ik merk dat ze geen behoefte hebben om binnenshuis ook nog iets te doen dan volgt er vrij spel.

11.15-12.00 uur Broodje eten deel 1

De kindjes die 1 slaapje doen gaan een broodje eten, daarna worden ze verschoond en gaan ze naar bed. Maar wanneer er kinderen van de peuterspeelzaal gehaald moeten worden zit hier nog een ritje van en naar school tussen.

12.00-13.00 uur Broodje eten deel 2

De kindjes die wakker blijven of net wakker zijn van hun eerste slaapje gaan een broodje eten en daarna worden ze verschoond.
Wanneer er kinderen van de peuterspeelzaal gehaald moeten worden gebeurd dit bij terugkomst.

13.00-13.30 uur Rustmoment / vrij of gezamenlijk spel

De kinderen die wakker blijven hebben meestal een rustmoment. De rest speelt even zelfstandig of heeft even een gezamenlijk moment, net wat uitkomt. Om 13.30 uur gaan we de kinderen uit school halen.

14.30-15.00 uur Tussendoortje (op ma,di en do)

We eten met zijn allen een tussendoortje, daarna wordt iedereen die verschoond moet worden verschoond en gaan de kinderen die 2 slaapjes doen naar bed.

15.00-18.00 uur Gezamenlijke activiteit/vrij spel.

In de middag kijk ik altijd even waar behoefte aan is.

Soms wordt er nog een gezamenlijke activiteit gedaan, soms ook alleen met de kinderen die net uit school komen terwijl de andere kinderen lekker spelen. Soms wordt er gewoon vrij gespeeld met zijn allen.
Maar er wordt ook wel eens voor gekozen als de kinderen die 2 slaapjes doen al in de wagen onderweg naar huis in slaap zijn gevallen bij de speeltuin te stoppen en het tussendoortje dan later te doen. Ondertussen worden de kinderen weer opgehaald.

 

Op woensdag: 14.30-16.30 Kinderboederij

We gaan met zijn allen naar de kinderboerderij vanuit school, waar we de dieren eten geven, knuffelen, de pleinen schoonmaken en lekker spelen/ravotten. Tussendoor krijgen de kinderen hun tussendoortje en worden nog even verschoond.

Tussen 16.30 -18.00 uur worden de kinderen opgehaald

De kinderen spelen zelfstandig terwijl ondertussen de kinderen opgehaald worden door hun ouder(s)

Algemene vragen over gastouderopvang

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou én de gastouder. Tijdens de gesprekken met de bemiddelingsmedewerker en de gastouder maak je concrete afspraken over de wenmomenten.

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als alles naar wens verloopt, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Het LRK-nummer kun je vinden in het Landelijk Register Kinderopvang. Ga naar www.landelijkregisterkinderopvang.nl, kies bij ‘soort opvang’ voor ‘gastouderopvang’. Daarna kun je zoeken op de naam van de gastouder of het adres. Het kan zijn dat de gastouder met haar meisjesnaam in het register staat, ook als ze de naam van haar echtgenoot voert.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.