kind-speelveld-1710168090.jpg

Gastouderopvang Beertje BiMa

  • Kindvriendelijke straat

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg
bianca.jpg

Gastouderopvang Beertje BiMa

Ik ben Bianca, 39 jaar oud en getrouwd met Mark. We hebben 4 kinderen en samen met de gastkinderen is het altijd erg gezellig. Wij wonen in een kindvriendelijke straat met een groot speelveld/speeltuin voor de deur in de Bomenwijk - Heerhugowaard. Alle ruimte om veilig te spelen zonder auto's. Ik vang al 18 jaar met heel veel plezier gastkinderen op.

Over gastouder Bianca

Mijn naam is Bianca Schouten-Kroon, 39 jaar oud en getrouwd met Mark. We hebben 4 kinderen, nu in de leeftijd van 10 t/m 19 jaar oud. Ik ben een half jaar na de geboorte van ons eerste kindje als gastouder begonnen en vang nu al 18 jaar met heel veel plezier gastkinderen op. Onze eigen kinderen zijn altijd snel gewend aan de gastkinderen en vinden het ook gezellig.

Ik vind regelmaat belangrijk, dit geeft een vertrouwd gevoel. Vooral de slaap-, eet- en drinkmomenten zijn een houvast voor de kinderen. Natuurlijk is er genoeg tijd om vrij te spelen en aandacht te geven aan wat de kinderen leuk vinden om te doen. Daarnaast luister ik ook graag naar jullie als ouders, wat jullie belangrijk vinden, zodat de opvang snel vertrouwd voelt.

Wij wonen in een kindvriendelijke straat in Heerhugowaard met een groot speelveld/speeltuin voor het huis. Helemaal geen auto's in de straat, dus alle ruimte om veilig te spelen.

Ik ben als Franch en Free (zelfstandig) gastouder aangesloten bij Gastouderbureau Berend Botje. Dit heeft als voordeel dat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen en ook blijf ik qua opleiding up-to-date, zodat ik kan blijven voldoen aan de wet kinderopvang.

U kunt mij terug vinden in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer: 294998135

knutsel-1710429256.jpg
schilderen.jpg
zandbak.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.