94% van de ouders/verzorgers raadt ons aan

© 2024 Kinderopvang Berend Botje

Beste ouders,

We willen jullie graag meenemen in de situatie waar Berend Botje, en de hele branche kinderopvang, in verkeert. Het personeelstekort is steeds meer voelbaar, net zoals in andere branches.

Hoewel voor jullie niet altijd even merkbaar drukt dit personeelstekort een zware wissel op onze bedrijfsvoering. Leidinggevenden en medewerkers van ons planningsteam zijn hele dagen en avonden, ook in het weekend, aan het puzzelen om de personeelsbezetting rond te krijgen. Dat lukt heel vaak wel, maar steeds vaker ook niet. Zo is tot en met september in het afgelopen jaar de helft van de groepen een keer een dag gesloten geweest vanwege het personeelsprobleem.

Wij vinden het heel erg belangrijk om veilige en verantwoorde opvang te kunnen blijven bieden, met bekende gezichten.  Daarom stellen wij het besluit over het dichtgaan van de groep van je kind zo lang mogelijk uit. We zijn er ons er namelijk van bewust dat we jullie voor een groot probleem stellen als wij ‘dicht’ zijn. Voor je kind is hun veilige plekje dan niet beschikbaar. En voor jou ook heel vervelend om vervangende opvang te moeten zoeken of noodgedwongen thuis te moeten zijn.

Daarom even wat achtergrond:

Over het moment van besluiten: dat lijkt soms laat genomen. Maar soms is er toch nog een oplossing voorhanden of worden kinderen afgemeld, waardoor we sluiting kunnen voorkomen. Maar het kan ook zijn dat de vaste gezichten ziek zijn geworden. Daarom geven we uiterlijk om 20u de dag ervoor een sluiting door via de ouderapp. 

Je helpt ons door je kind tijdig af te melden als het niet komt. Uiteraard zijn wij nog steeds op zoek naar medewerkers, vooral voor de BSO. Dus ken je die leuke man of vrouw die bij ons zou willen werken, geef het aan onze recruiter door of vraag hen contact met haar op te nemen via 06 – 50057939.

Alvast heel veel dank, ook voor je begrip!