kind-met-bubbels-1708696551.jpg

Gastouderopvang Miranda

 • Kleinschalig

 • Huiselijk

 • Flexibel

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg
miranda.jpg

Gastouderopvang Miranda

"Gastouderopvang Miranda" is een kleinschalige, flexibele kinderopvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. In totaal vang ik per dag maximaal 6 kinderen tegelijk op.

Met mijn gezin woon ik in een rustige, kindvriendelijke omgeving in Middenmeer voorzien van speeltuinen en speelveldjes. Maar ook onze tuin is al een speeltuin op zich: voorzien van schommels, glijbaan, zandbak en speelhuisje.

Over gastouder Miranda

Mijn naam is Miranda Witbraad. Samen met mijn gezin woon ik in Middenmeer, het groene hart van de polder. Mijn gezin bestaat uit mijn partner, onze dochter Chloé en onze zoon Kyano. Sinds juli 2014 ben ik gastouder en per 1 januari 2015 ben ik begonnen als Franch & Free Plus gastouder via gastouderbureau Berend Botje.

Vanaf jongs af aan zei ik al, dat werken met kinderen was wat ik later wou gaan doen en daar ben ik volop voor gegaan. Tijdens mijn studie Helpende Welzijn en Sociaal Pedagogisch Werker heb ik stage gelopen op verschillende basisscholen en kinderdagverblijven. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan het werk gegaan op een kinderdagverblijf als leidster waar ik 6 jaar met veel plezier heb gewerkt. Daarna ben ik als gastouder aan de slag gegaan.

Ik werk met veel plezier 4 dagen in de week als gastouder. Geen dag is hetzelfde, geen kind is hetzelfde. Dat maakt dit werk ook zo leuk. Ik vind het zo mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen, hoe ze opgroeien en hoe ze elke dag weer wat nieuws leren, dat maakt dit werk fantastisch.

Ik ben gecertificeerd Franch & Free Plus gastouder via Gastouderbureau Berend Botje. Ik sta ook ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang onder registratienummer: 151590266 

Een voorbeeld dag bij Miranda

6:00 tot 9:00

Kinderen worden gebracht, iedereen neemt op zijn eigen manier afscheid. Oudere kinderen worden naar school gebracht.

9:00 tot 10:00

Aan tafel praten over het thema, boekje lezen/zingen. Fruit eten en drinken. Wc ronde/schone luiers.

10:00 tot 11:30

Kinderen die 2 keer slapen gaan naar bed. Buiten spelen, knutselen, spelletjes of vrij spelen.

11:30 tot 12:30

Kinderen worden wakker. Aan tafel voor een broodje en drinken.

12:30 tot 13:00

Kinderen die 1 keer slapen gaan naar bed. Wc ronde/schone luiers.


13:00 tot 14:30

Spelen binnen/buiten of een activiteit. Kinderen worden wakker.

14:30 tot 15:15

Oudere kinderen ophalen van school.

15:15 tot 16:00

Aan tafel voor een cracker of wat anders en drinken. Kinderen die 2 keer slapen gaan naar bed.

16:00 tot 17:45

Wc ronde/schone luiers. Kinderen worden wakker. Buiten of binnen spelen of een andere activiteit. Eerste kinderen worden opgehaald.

17:45 tot 18:45

Aan tafel voor het avondeten.

18:45 tot 19:00

Laatste kinderen worden opgehaald.

bolderkar.jpg
speelhuis.jpg
stofzuigen.jpg
 • J. van Schaik

  Ouder

  "Werken met kinderen is haar op het lijf geschreven. Ook blijft zij werken aan haar eigen ontwikkeling, wat ik waardeer."

 • Jessica de Graaf

  Moeder

  "Miranda kijkt naar de behoeftes van het kind en speelt daarop in, heel fijn!"

 • Fam. Sonnema

  Ouders

  "De sfeer is huiselijk en vertrouwd en Miranda denk overal aan mee en denk in oplossingen."

peuter_schoenen_aantrekken_berend_botje-1.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.