peuter_schoenen_aantrekken_berend_botje-1.jpg

Gastouderopvang De Ooijtjes

  • Flexibel & kleinschalig

  • Huiselijk

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg

Gastouderopvang De Ooijtjes

Bent u nog op zoek naar een leuke gastouder?!
Komt uw kindje dan gezellig bij ons spelen in Enkhuizen?

Mijn naam is Jessica en woon samen met mijn man en twee kinderen, een dochter, Levina (2011), en een zoon van Devano (2016). Sinds 2016 werk ik als gastouder, nog elke dag met veel plezier!

Ik ben in bezit van een vierlingwagen, dus de kleintjes kunnen gezellig, en droog, mee naar school of voor een lekkere wandeling of uitstapje.

Verder bied ik:

*Professionele opvang in een veilige, warme en liefdevolle omgeving,
*Kleinschaligheid (max. 6 kinderen per dag) waardoor elk kind voldoende persoonlijke aandacht krijgt,
*Ontwikkelings stimulering door positieve benadering en ruim aanbod van speelgoed en activiteiten,
*Veel vrij spel, tekenen, spelletjes, knutselen etc.,
*In bezit van kinder EHBO
*Aangesloten bij een erkend gastouderbureau
*Geregistreerd in het LRKP waardoor kinderopvang toeslag mogelijk is.

Kostenindicatie
  • Over gastouder Jessica

    "Samen met mijn man en kinderen wonen wij op het Kerkeland nr 1, tegenover de school Driespan het klaverweid, en op loopafstand van de bibliotheek, de supermarkt, de huisarts en verschillende speeltuinen."

gastouder-bovenkarspel-jessica-van-ooijen.jpg

Een voorbeeld dag bij De Ooijtjes

7:00 - 8:00 uur

'S morgens worden de meeste kindjes gebracht tussen 7 en 8 uur. We gaan dan even rustig wakker worden en lekker met zijn allen ontbijten.

8:30 uur

Daarna gaan de oudste naar school, en gaan de kleinste vrij spelen.
De kinderen mogen een bak uitzoeken met speelgoed, of ik leg puzzels, muziekinstrumenten of boekjes voor ze klaar.

9:00 uur

Rond een uur of 9, half 10 gaan de kleinste naar bed voor hun eerste slaapje.
Met de kindjes die alleen nog 's middags slapen heb ik dan veel 1 op 1 contact. We gaan dan samen spelen, wat knutselen, samen een boekje lezen, muziek luisteren of liedjes zingen en ze krijgen een tussendoortje zoals een stuk fruit of een biscuitje.

12:00 uur

Om 12 uur komen de oudste weer uit school, zijn de kindjes weer wakker en gaan we met zijn allen aan tafel lunchen. Er komt brood op tafel, rijstwafels, crackers, hartig en zoet beleg, melk of voor degene die geen melk drinken wat water of sap. Voor ieder wat wils! We blijven samen aan tafel zitten tot iedereen uitgegeten is, de oudste kindjes helpen dan met het afruimen van de tafel.

13:00 uur

Dan gaan de oudste weer naar school, en gaan de kindjes die nog maar 1 keer slapen naar bed, en vaak ook de kindjes die nog 2 keer slapen. Anders is er dan een rust momentje. Lekker op de bank liggen, of rustig zelf wat spelen terwijl ik de boel aan kant maak, daarna is er weer tijd voor 1 op 1 contact en eventueel een rijstwafel of soepstengel.

15:15 uur

Om kwart over 3 zijn de oudste weer uit school. Dan wordt er fruit gegeten en als het weer het toe laat gaan we lekker naar buiten. De tuin in, een wandeling maken, even naar de speeltuin, of naar de supermarkt.

Op dagen dat de oudste kinderen alleen 's morgens naar school gaan, maken we soms ook nog een uitstapje zodra zij uit zijn. Zoals sprookjes wonderland, het strand, even de stad in, naar de speeltuin of een wandeling.

kinderen_spelen_keukentje_gob_berend_botje.jpg
peuter_spelen_grond_gob_berend_botje.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.