gastouderopvang_schommelen_buiten_gob-1.jpg

Gastouderopvang Bij Miertje

  • Flexibel & kleinschalig

  • Voor kinderen van 0 tot 13 jaar

Aanmelden
0 tot 13 jaar
fflogo.svg
gastouder_miranda_edam_bij-miertje_gastouderopvang.jpg

Gastouderopvang Bij miertje

Bent u op zoek naar een kleinschalige kinderopvang?
In huiselijke sfeer?
Waar elk kind zichzelf kan zijn?
Zoek dan niet verder!
Kijk rustig eens rond op mijn pagina.
Of neem vrijblijvend contact op. 

De opvang zit helaas al helemaal vol tot en met juli 2024.

Over gastouder Miranda

Ik ben Miranda Kalk-Sens, getrouwd met Klaas. Samen hebben we twee volwassen dochters, Daniëlle en Rianne. Daniëlle is getrouwd en woont elders met haar man en hun kindjes. Rianne woont nog wel thuis. Inmiddels ben ik een trotste oma van twee kleindochters. Die soms ook gezellig met de oppaskindjes komen spelen.

Sinds 2001 ben ik gastouder bij Gastouderbureau Berend Botje. Per 2014 ben ik F&F gastouder, de Franch en Free formule van Berend Botje. 

Ik ben gastouder geworden omdat dat prima te combineren is met onze hond. En ik ben altijd al met kinderen bezig geweest. Iedere leeftijdscategorie heeft wel wat. Dat maakt het zo afwisselend. Van baby tot puber.

Ik vind het heel erg belangrijk dat de kinderen zich bij mij op hun gemak voelen. Dat ze zelfvertrouwen hebben en zichzelf lekker voelen in de groep. Dat ze zich sociaal en emotioneel verder kunnen ontwikkelen.

Mijn grootste hobby is wandelen op de vesting. De kinderen gaan graag mee. Het is altijd een gezellig en leerzaam rondje.
Er zijn al heel wat kinderen bij mij over de vloer geweest:

Maarten-Coen-Bjorn-Milan-Moustaba-Joey-Isis-Daniel-Rinke-Nout-Caitlin-Satski-Zara-Kaspar-Wiebe-Esmee-Kathleen-Luuk-Hugo-Juliette-Rixt-Dapper-Matilde-Roos-Luke-Bryan-Aurelia-Minck-Kaylee-Sienna-Lenn-Job-Jax-Koen-Fien-Sofie-Loïs-Thijs-Rijk-Senna-Daan-Siem-Jamie-Maud-Max-Jessie

Een voorbeeld dag bij Gastouderopvang Bij Miertje

7:00 tot 9:00

Kinderen worden gebracht

8:00

De kinderen worden naar school gebracht

9:00

Rond negen uur gaan we vaak een rondje wandelen, meestal doen we dit op de vesting

10:30

Rond deze tijd eten we een fruithapje en drinken we wat

11:00

Speel- en knutseltijd

12:00

Lunchtijd

13:30

Slaaptijd

15:00

We gaan met z'n alle wat drinken en kletsen. Vervolgens is het speeltijd en bij mooi weer gaan we in onze ruime achtertuin spelen

17:00

De meesten kinderen worden rond vijf uur opgehaald

dscn2307.jpg
foto20joey20en20isis.png
img-20170601-wa0001.jpg
img-20170601-wa0009.jpg
img-20170619-wa0001.jpg
knutsel-1712328193.jpg
wandelen-1712328200.jpg
hero.jpg
tobi-1-jaar.jpg
20171024_141948-1712328598.jpg

Algemene vragen over gastouderopvang

We letten erop dat het gastgezin zo goed mogelijk past bij jouw gezin. We vinden het belangrijk dat de regels die gelden binnen het gastgezin vrijwel hetzelfde zijn als die van jullie. En natuurlijk houden we rekening met je wensen (bijvoorbeeld je levensovertuiging) en die van je kind met betrekking tot bepaalde zaken. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker. Een goede ‘match’ tussen jou/jullie en de gastouder zorgt ervoor dat je kind helemaal past binnen het opvanggezin.  

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.