gastouderopvang_peuter_knutselen_ontdekken_gob_berendbotje.jpg

Gastouderopvang Bij Marja thuis

  • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

  • Huiselijke sfeer

Aanmelden
0 tot 4 jaar
fflogo.svg
photo-2024-04-17-14-59-05.jpg

Gastouderopvang bij Marja thuis

Bij Gastouderopvang Marja thuis staan de kinderen centraal en creëer ik een veilige en huiselijke omgeving. Ik vang kinderen op van 0 tot 4 jaar.

Wij wonen in een kinderrijke buurt, met bos en speelvoorzieningen waar wij geregeld naar toe gaan. Samen spelen en plezier maken is mijn doel.

Over mij

Mijn naam is Marja de Boer en al 25 jaar ervaren gastouder bij Berend Botje. En dit doe ik nog steeds met veel plezier.
Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen; Jelle, Femke en Anne en met mijn 2 dochters wonen wij op de Schoutstuinen in Venhuizen. Ook hebben wij 2 lieve katten genaamd Puck en Roos. Per dag vang ik 5 kinderen op, dit doe ik op dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30-18.00.

Wat zijn de kosten

Een voorbeeld van een dagindeling

Ochtend

7.30-9.00
Kinderen komen

9.00-10.00
Spelen de kinderen, hierbij doen ze waar ze zin in hebben zoals tent bouwen of met duplo/speelgoed uit de speelgoedmand te spelen.

10.00
Drinken we wat en eten we een koekje.

11.00
Gaan we naar buiten als het weer het toelaat.

12.00
Aan tafel een broodje eten en drinken.

Middag

13.00
Kleine kinderen gaan naar bed en de grotere kinderen gaan uitrusten met een filmpje.

15.00
Fruit en drinken

16.00
Spelen/knutselen en bij mooi weer buiten spelen.

17.00
Tussen 17.00 - 18.00 uur worden de kinderen opgehaald.

image5.jpeg
image6.jpeg
image7.jpeg
  • Chanine en Sam

    Ouders

    "Als we opnieuw moesten kiezen hadden we het niet anders gedaan!"

image8.jpeg

Algemene vragen over gastouderopvang

Ja, het is belangrijk om goede afspraken te maken met je gastouder. Daarom is je bemiddelingsmedewerker bij dit gesprek aanwezig. De afspraken worden gemaakt voordat de opvang start. Je maakt afspraken over de opvangdagen, opvangtijden en de vakanties. Maar ook over medicijngebruik, vervoer, buitenspelen en zelfstandigheid. Daarnaast spreek je af hoe de gastouder omgaat met TV kijken, computergebruik, eten en drinken, slapen en misschien de huisdieren. Al deze afspraken worden ook schriftelijk vastgelegd, de bemiddelingsmedewerker zal jullie hierbij helpen.  

Ja, graag zelfs! Het zal niet alleen voor je kind wennen zijn, maar ook voor jou en de gastouder. Daarom kun je voordat de opvang start alvast een keer samen met je kind op bezoek gaan bij de gastouder. Zo kunnen jullie rustig kennismaken. Laat je kind daarna bijvoorbeeld een paar uurtjes wennen bij de gastouder. Je hoeft je kind niet meteen de hele dag te brengen.  

Na de eerste twee maanden vraagt je bemiddelingsmedewerker aan jou en de gastouder hoe de opvang van je kind gaat. Als het goed gaat en alles naar wens gaat, dan kan de opvang op dezelfde manier door blijven gaan.

In het Landelijk Register Kinderopvang staan alle gastouders die voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen. In dit register kun je dus controleren of een gastouder hieraan voldoet. Wij werken alleen samen met gastouders die aan alle eisen voldoen. 

In dit register staan ook alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang-organisaties en gastouderbureaus die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang.

Het LRK-nummer kun je vinden in het Landelijk Register Kinderopvang. Ga naar www.landelijkregisterkinderopvang.nl, kies bij ‘soort opvang’ voor ‘gastouderopvang’. Daarna kun je zoeken op de naam van de gastouder of het adres. Het kan zijn dat de gastouder met haar meisjesnaam in het register staat, ook als ze de naam van haar echtgenoot voert.

Je (vaste) opvangdagen heb je afgesproken met de gastouder. Een extra dag kun je ook met haar overleggen.

Met behulp van onze online kostenindicatie kun je uitrekenen wat voor jou de kosten zijn van gastouderopvang.

Wil je je kind meteen aanmelden? Dit kan via berendbotje.nl/aanmelden. Als het niet lukt om je kind aan te melden via de website, dan kun je bellen met het centraal bureau via 088–2337140. Wij helpen je graag.